POVRATAK POSPANIH BEBA

Pogledajte kako se slatki ljenjivci kupaju

11.01.2012 u 10:30

Bionic
Reading

Jedina stvar slađa od bebe ljenjivca je mokra beba ljenjivac. A da ne biste mislili da izmišljamo, imamo i kratku snimku kupanja tih životinja

Animal Planet opet nas je oduševio snimkom beba ljenjivaca. Ovaj put se radi o kupanju slatkih sporih životinja.

Iako bi očito radije ostali prljavi, kao nagradu za dobro ponašanje tokom kupanja ljenjivci su dobili cvjetove hibiskusa koje smatraju poslasticom. A i sama kupka sastojala se od trljanja vodom punom mirišljavog lišća koje će spriječiti da im se nametnici nasele u krzno.

Nakon što su ih izvadile iz kaveza i nježno položile u veliki plastični škaf, čuvarice su bebe ljenjivce oprale jednog po jednog. Ne samo da su mali ljenivci nevjerojatno slatki dok su mokri, već ispuštaju i dražesne zvukove dok se kupaju.

Poslije kupanja, bebe se neko vrijeme same suše dok vise na malom poligonu za ljenjivce, a zatim ih čuvarice još malo protrljaju ručnikom. Kad se napokon vrate u svoj kavez, svaki od ljenjivaca dobiva crveni cvijet hibiskusa kao nagradu.

Vrhunac slatkoće koji nas je podsjetio na bebu ljenjivca koja zijeva bio je trenutak kad su svi ti mali ljenjivci na kraju zaspali.