SLATKI INHALATOR

Napokon čokolada koja ne deblja

11.04.2009 u 08:00

Bionic
Reading

Dobra vijest za sve ljubitelje čokolade. Dovitljivi profesor s Harvarda osmislio je revolucionarni gadget koji svim čokoljupcima omogućuje uživanje u tom slatkom zadovoljstvu koliko god žele, a bez bojazni da će se udebljati ili imati loš ten

Ova spravica ljubiteljima čokolade omogućuje da udišu miris svoje omiljene poslastice kako bi zadovoljili potrebu za slatkim. Izmislio ju je David Edwards, profesor na Harvardu, a gadget nazvan Le Whiff dolazi u četiri različit okusa, mint, malina, mango i obična čokolada.

Profesor Edwards radio je sa studentima na Harvardu na razvoju ovog proizvoda, a bio je potaknut drukčijim načinima konzumiranja hrane kakvi bi mogli postojati u budućnosti.
'Stoljećima jedemo svem manje i manje količine hrane u sve manjim intervalima. Čini nam se da jedenje postaje sve bliže disanju, a kombinacijom kulinarske umjetnosti i aerosolne znanosti, došli smo do logičnog zaključka.'

Prah s mirisom čokolade nalazi se u malim plastičnim cilindrima koje korisnik udiše, a proizvođač tvrdi da se radi o potpuno sigurnom proizvodu jer su čestice praha prevelike da bi dospjele u pluća i napravile štetu. Oni vjeruju da je čokoladni inhalator prvi korak u gastronomskoj revoluciji. Inhalator stoji oko 12 kuna i može se iznova koristiti nekoliko puta, a Le Whiff u prodaju kreće krajem travnja, pa 'ko voli... No svejedno sumnjamo da samo udisanje čokolade može zamijeniti neponovljivi okus prave čokolade.