DVANAESTORO ŽIGOSANIH

Pogledajte prvu igru slatkih beba panda

07.01.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Dvanaest beba panda prvi je put napustilo budno oko svoje majke. Crno-bijeli medvjedići odmah su se počeli igrati – svaki na svoj način

Nakon šest mjeseci provedenih na majčinom mlijeku male pande protegnule su svoje kratke noge i krenule u istraživanje svog novog svijeta u kineskom centru za uzgoj i istraživanje velikih panda u Chengduu, piše Daily Mail.

Bebe pande sad mogu početi jesti bambus i polako otkrivati što se sve nalazi u njihovom staništu koje svaki dan ima ogroman broj posjetitelja.

Dok su se neki medvjedići odmah bacili na označavanje teritorija, drugi su se penjali po kamenju i oborenim deblima, a neki su jednostavno nastavili raditi što su i do sada radili – drijemati uz povremeno buđenje kako bi nešto pojeli.

Kinezi su 2011. uspješno uzgojili 21 pandu, a do sada ih je u zatočeništvu rođeno 333 u cijeloj zemlji. Velike pande u staništima koja su im ljudi napravili obično žive oko 30 godina, a u divljini uglavnom žive deset do 15 godina kraće.

Pande se rađaju slijepe i bespomoćne, a teže samo oko 100 grama. Kad napune godinu dana pande će biti teške oko 50 kilograma.

Male pande u početku imaju sivu dlaku koja nakon mjesec dana postaje crno-bijela.

Prva igra malih panda