Funtime DOKTOR ŽI-VA-GO

Prekrasan grad od leda sagrađen u Kini

  • Autor: tportal.hr
  • 9.1.2012 9:02:49
  • 9.1.2012 8:00:00

U Harbinu u Kini počinje još jedan godišnji Međunarodni festival snježnih i ledenih skulptura. Kineski umjetnici za događaj sagradili su cijeli grad od leda

U gradu Harbinu u kineskoj provinciji Heilongijang počinje Međunarodni festival snježnih i ledenih skulptura. Prvi festival održan je još 1963, a od 1985. redovno se održava svake godine.

Festival će trajati mjesec dana, a kako se radi o jednom od najvećih događaja ove vrste privući će tisuće turista iz cijelog svijeta.

Kineski domaćini sagradili su nevjerojatan grad od kocki leda koje su izrezali ogromnom pilom. Led koji su koristili je iz rijeke Songhua.

Kako bi se dobile kristalno čiste i potpuno prozirne kocke leda često se koristi demineralizirana voda. U blokovima leda često se smrznu mnogobojna svjetla kako bi se ledu dala boja.

Na festivalu prije četiri godine Kinezi su postavili i Guinnessov rekord najveće skulpture od leda – 250 metara dugog te osam i pol metara visokog prikaza slapova Niagare i prijelaza Beringovog tjesnaca.  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više