UPOMOĆ! JAJE NA OKO!

Žena koja ima fobiju od pečenih jaja

09.04.2009 u 13:35

Bionic
Reading

Britanka Susan Newton pada u nesvijest ako se nađe u blizini pečenih jaja. Njezinim je poznanicima to najčešće zabavno, ali ona je jedna od rijetkih osoba koja ima ozbiljnu fobiju od pečenih jaja

Savjetnica za ljepotu i njegu Susan Newton iz mjesta Leigh-on-Sea u Essexu panično se boji jaja pečenih na oko do te mjere da je u blizini masne delicije hvata nesvjestica, mučnina i nekontrolirani strah.

'Moji prijatelji misle da to nije normalno, ali mene uhvati panika kad vidim pečeno jaje. Izgleda mi poput zlokobnog oka. Ma cijelo jelo izgleda zlo, sumnjivo i masno', kaže Susan. Njezina se neobična fobija toliko razvila da i letimičan pogled na mrsko jelo u njoj izaziva mučninu i nesvjesticu. 'Prijatelj je na Facebook stavio sliku društvanca kako peku jaja, a ja sam preko toga morala zalijepiti naljepnicu da mi ne pozli', rekla je Susan za Daily Express.

39-godišnja majka gotovo uopće ne odlazi u restorane i kafiće da ne bi naletjela na gadno jaje na nekom tanjuru. Trudi se izbjegavati situacije u kojima bi se mogla susresti s pečenim jajetom jer osjećaje ne može kontrolirati.

Susan pretpostavlja da se ta bizarna fobija pojavila prije dvadesetak godina kad je večerala kod prijatelja: 'Prijatelji su mi pripremili sendvič s pečenim jajetom i mislim da mi je onda počela fobija. Bio je to najgori i najmasniji sendvič koji sam ikad vidjela. Jaje je virilo sa strane iz peciva, žumanjak je curio van i bilo je pregoreno na rubovima. Ta me slika još uvijek proganja'.

U proteklih je dvadeset godina Susan razvila i fobiju od ptica, ali najteže joj padaju komentari. Nikome ni ne spominje svoje strahove jer ljudi misle da je sve to samo šala: 'Jednom se prijatelj pokušao našaliti pa mi je dok sam pekla slaninu u tavu ubacio jaje. Završilo je tako da sam histerično počela tresti tavu i gadno opekla ruku, a skoro i njega!'