Funtime NE MORA NA DIJETU

Dizajniran prvi dimnjak za Djeda Mraza

Zabrinuto pismo šestogodišnjeg Lea Parka pokrenulo je veliku operaciju izgradnje, kako se vjeruje, prvog svjetskog dimnjaka dizajniranog za spuštanje Djeda Mraza

Dječak Leo Park je bio silno zabrinut da dimnjak njihove nove kuće koja se gradi na jugozapadu Engleske neće biti dovoljno širok za prolazak Djeda Mraza i njegova povećeg trbuha.

Stoga je Leo odlučio, prije nego što pošalje tradicionalno pismo Djedu, poslati pismo investitoru Jeremyju Paxtonu. 'Dragi gospodine Paxton, zabrinut sam da kuća moje mame i tate nema dovoljno velik dimnjak. Mislim da će se Djed Mraz zaglaviti. Molim vas, pomozite. Voli vas Leo Park', napisao je dječak.

Paxton je odlučio da će pokušati udovoljiti svom malom klijentu i angažirao je matematičare koji su zajedno s inženjerima trebali dizajnirati poseban dimnjak.

Kako bi testirao jesu li njegovi suradnici osmislili dobro rješenje, Paxton je postavio dimnjak, unajmio Djeda Božićnjaka u punoj opremi, natovarenog poklonima, podigao ga dizalicom u zrak i spustio ga u otvor. Leo, koji je promatrao eksperiment, bio je neizmjerno radostan i veselo mu je potrčao u zagrljaj.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više