ZA BOGATE STRAŽNJICE

Japanci napravili zahod sa 72.000 kristala Swarovski

20.12.2011 u 12:56

Bionic
Reading

Japan je predvodnik kad su u pitanju zahodi. Od zahoda koji vam mjere šećer i temperaturu do zahoda koji razgovaraju s vama – svi su nastali u Zemlji Izlazećeg Sunca, stoga ne čudi da je školjka ukrašena sa 72.000 kristala Swarovski također stvorena tamo

Danas smo, dok smo kopali po ladicama u uredu i nalazili stare punjače za mobitele koje ne koristimo već godinama, našli oko 572.000 kuna koje smo zaboravili i odmah smo se sjetili kako ćemo ih potrošiti – kupit ćemo novi japanski zahod prekriven sa 72.000 kristala Swarovski!

Japanska tvrtka INAX u suradnji s austrijskim draguljarom napravila je nevjerojatnu zahodsku školjku koja se trenutno nalazi u trgovačkom centru u Tokiju. Zahod je postavljen u trgovački centar da bi privukao kupce u godini koja je za Japan bila ispunjena financijskom nesigurnošću i užasima prirodne katastrofe, piše Telegraph.

Direktor Lixilovog salona Kazuo Sumimiya kaže da su napravili blještavi zahod da bi udovoljili 'bogu zahoda'.

'Mi u Japanu vjerujemo da postoji božanstvo zahoda. Zato je njihovo održavanje jedan od važnih japanskih običaja. Kad bismo ga prodali, vjerojatno bi koštao oko deset milijuna jena (572.000 kuna)', rekao je Sumimiya.

Jedna od posjetiteljica rekla je da bi pozvala prijatelje i napravila tulum oko svjetlucavog zahoda.

'Ne vjerujem da bih ga koristila čak i da je moj', rekla je 22-godišnja recepcionarka u muzeju Chikako Kawanami.

Zahod će biti izložen do kraja prosinca.