Funtime PEC-PEC

Sočni vicevi loše utječu na posao

  • Autor: K. D.
  • 9.4.2009 8:46:36
  • 9.4.2009 8:30:00

Šale i dobacivanja seksualnog sadržaja možda izazivaju smijeh po uredima, ali čini se da znanstvenici smatraju da takav oblik duhovitosti smanjuje radnu učinkovitost

Jedan od četvero ljudi statistički sudjeluje u nabacivanju 'škakljivih' fora i flertu na radnom mjestu, kaže se u studiji istraživača sa Sveučilišta u Torontu koji su proučavali povezanost sočnih viceva i dobacivanja s efikasnošću na radnom mjestu.

Kako se navodi u članku objavljenom u časopisu za primijenjenu psihologiju, ne samo da oni koji provode svoje radno vrijeme u kikotanju oko seksualno intoniranih šala pokazuju manju učinkovitost, to je također slučaj i za njihovu okolinu, ali zbog potpuno oprečnog razloga. Oni koji ne sudjeluju u takvoj verbalnoj razmjeni osjećat će se manje vrijednima, izoliranima i sklonijima depresiji, te će zbog toga biti manje usredotočeni.

'Naši rezultati pokazuju da mnogi muškarci i neke žene uživaju u seksualiziranom ponašanju na poslu. To ima negativne radne i psihološke posljedice, bez obzira uživaju li pojedinci u tome ili ne', tvrdi se u studiji.


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više