SLATKA KRVOPIJA

Upoznajte malog šišmiša Lil'Draca

12.12.2011 u 10:07

Bionic
Reading

Upoznajte Lil'Draca – malog šišmiša koji se hrani voćem i kukcima, a kojeg je majka napustila kad je preseljena u novi zoološki vrt. Volonteri organizacije Bat World Sanctuary (Sklonište svijet šišmiša) spasili su Lil'Draca i sad se brinu za njega dok ne bude sposoban sam skrbiti o sebi

Većina ljudi nije baš naklonjena šišmišima. Uglavnom se radi o predrasudama koje su nastale zbog toga što neke vrste šišmiša piju krv.

Upoznajte Lil'Draca – malog šišmiša koji je trenutno u rukama volontera iz organizacije Bat World Sanctuary, čija je misija zaštita i očuvanje divljih šišmiša. Lil'Draca je njegova majka ostavila zbog stresa preseljenja u novi zoološki vrt, pa se Bat World Sanctuary odlučio brinuti za njega. Preseljenje se dogodilo zbog zatvaranja starog zoološkog vrta.

Kako bi simulirali način na koji bi se njegova majka brinula za njega, Lil'Draca njegovi dobročinitelji maze štapićem za uho namočenim u vodu koji zamjenjuje majčin jezik, a mlijeko mu daju putem vate koju zatim kapaljkom pune mlijekom.

Lil'Drac nije jedini šišmiš koji je ove godine spašen od vjerojatne smrti. Gotovo 100 šišmiša slične vrste spašeni su nakon što je ciklon Yasi udario Australiju, a početkom godine 130 šišmiša spašeno je nakon poplave.

Lil'Drac vjerojatno neće postati domaći šišmiš kao slatki Pipistrelle, no bez obzira na to, sigurni smo da će ova mala kuglica krzna promijeniti vaše mišljenje o šišmišima ako je do sada bilo negativno.