KAD KOKOS UDARI U GLAVU...

Najluđi zahtjevi za odštetu od putnog osiguranja

08.04.2009 u 08:30

Bionic
Reading

Prije odlaska na putovanje uputno se osigurati jer - nikad se ne zna. U najgorem slučaju polica osiguranja dobro dođe kad se izgubi prtljaga, ali i kad razbijete nos jer buljite u cure u bikiniju pa udarite nosom u nadstrešnicu stanice ili vas kokos pogodi u glavu dok čitate u hladu

Umirovljeniku su ispali umjetni zubi dok je povraćao preko ograde kruzera, a od osiguravajuće kuće zatražio je da mu pokrije troškove izrade novog zubala. No, najbizarnije je to što je zubalo stavio u kategoriju izgubljene prtljage.

Dvoje turista u britanskom Devonu zatražilo je odštetu jer im je stado krava lizanjem upropastilo sliku na automobilu.

Dvoje djece iz Cornwalla zakopalo je videokameru svojih roditelja u pijesak kako bi je zaštitilo od eventualne krađe dok su oni plivali. No, problem je nastao kad su je trebali iskopati. Naime, klinci se nikako nisu mogli sjetiti gdje su je točno pokopali. Srećom, osiguranje je ipak platilo nastalu štetu.

Jedan mladi britanski turist kojem je pažnju odvukla grupa cura u bikiniju razbio je nos udarivši ravno u nadstrešnicu autobusne stanice u Ateni. U ovom slučaju isplatilo se biti osiguran jer mu je osiguranje platilo sve bolničke troškove.

Par koji je ljetovao u Maleziji vratio se u svoj apartman i shvatio da su im majmuni ukrali odjeću i razbacali je po obližnjoj prašumi. I oni su imali sreće – osiguranje im je pokrilo troškove novih krpica.

Obiteljsko kampiranje u Walesu bilo je uništeno kad je padobranac, umjesto u obližnju zračnu bazu, sletio na njihov šator i pritom uništio svu opremu. No, osiguravatelj nije bio široke ruke, već im je odbio platiti odštetu.

Nadobudna skijašica doputovala je u jedno alpsko skijalište da bi tek tamo shvatila da ima vrlo malo snijega, premalo za skijanje. No, to je nije pokolebalo, već se požalila osiguranju na visoku cijenu skija koju je platila prije nego što je napustila Veliku Britaniju. Njezin je zahtjev, očekivano – odbijen.

Turistkinji u Šri Lanki trebao je bolnički tretman nakon što joj je kokos pao na glavu dok je čitala pod drvetom. Osiguravatelj joj je, naravno, pokrio troškove liječenja.

Jednoj mladenki vjenčanje iz snova na Karibima postalo je prava noćna mora nakon što joj se vjenčanica zapalila na roštilju. Mladoženja je svoju plamteću dragu pokušao spasiti bacivši je u ocean. Srećom, uplatili su i dodatnu policu za vjenčanje, pa im je osiguranje nadoknadilo troškove vjenčanice i odijela.