KUĆA ZEČEVA I JAJA

Okitili kuću sa 2.333 uskrsnih ukrasa

07.04.2009 u 11:00

Bionic
Reading

Njemački bračni par toliko je uzbuđen oko uskrsnih blagdana da je svoju kuću, koja se nalazi blizu Frankfurta, ukrasio sa 111 uskrsnih figurica i još 2.222 obojanih jaja

Bračni par Nermerich proveo je nekoliko dana ukrašavajući svoju kuću za predstojeći blagdan. U i oko kuće, nabacali su sve što bi moglo imati veze s Uskrsom. Bernhard Nermerich, umirovljeni mehaničar iz bavarskog grada Fürtha, pokretne figurice napravio je sam i ovo je osma godina zaredom da sve uskrsno što imaju vade iz ormara.

Njihovom djelu ne dive se samo susjedi i prijatelji, dolaze ljudi iz raznih krajeva Njemačke. Posjetitelji mogu donirati novac koji odlazi u dječju bolnicu Höchst. Nermerichovi su jednako entuzijastični i oko Božića.

'Najbolje mi ideje na pamet padaju usred noći. Ponekad probudim ženu i kažem joj da mi je sinula sjajna ideja, ali mi ona uglavnom kaže da zapišem ili zapamtim i da je pustim da spava. Uvijek izmišljamo nešto novo. Trenutačno preuređujemo figurice koje su bile odjevene u Djedove Božićnjake i pretvaramo ih u uskrsne zečeve. Zamijenimo im glavu i odjeću te tako štedimo vrijeme i novac', rekao je Bernhard za Reuters.

Sav novac koji prikupe odlazi u humanitarne svrhe te su dosad dječjoj bolnici već donirali oko 22.000 eura.