PRESLATKI POTOMAK

Treba li bebi gorile nešto osim dekice i bočice?

02.12.2011 u 09:00

Bionic
Reading

Novorođeni gorila Tano prvi je put otvorio oči u zoološkom vrtu u Pragu. Njegova neiskusna majka Bikira nije se znala brinuti za njega, pa je premješten u zoološki vrt Wilhelmu u Stuttgartu gdje su ga otvorenih ruku dočekali brižni čuvari

Kad su čuvari u zoološkom vrtu u Pragu shvatili kako njegova majka Bikira ne zna što treba činiti s novorođenim Tanom odmah su ga premjestili u inkubator kako bi dobio neophodnu toplinu. Nakon što je mali Tano bio dovoljno jak da ga vrate majci Bikiri, ona jednostavno nije znala što bi s malenim i čuvari su odlučili kako će ga ljudi morati podići.

Da Tano preživi prve mjesece svog života, njegovi su mu novi skrbnici u Wilhelmi organizirali stalnu brigu. Tano je dobio kombinaciju tople vode iz bočice, dlakave dekice, stalnog nošenja na rukama te čak i malog uređaja koji simulira zvuk kucanja majčina srca.

Zoološki vrt Wilhelma u Stuttgartu sada je dom Tanu kojeg je praški zoološki vrt, u suradnji s Europskim programom za ugrožene vrste, tamo prebacio.

Mali Tano nije potpuni stranac u svom novom domu s obzirom na to da su mu prabaka Dina i pradjed Banjo živjeli u zoološkom u Stuttgartu, a i majka Bikira mu je živjela u Wilhelmi od 1995. do 1998. godine.

Tano lijepo napreduje – dobro spava i pije puno mlijeka