Funtime SPEKTAKULARAN POTHVAT

Švicarski avanturist preletio Alpe u odijelu s krilima

  • Autor: tportal.hr
  • 29.11.2011 13:40:44
  • 29.11.2011 12:20:00

Švicarski avanturist Yves Rossy, koji sam sebe naziva Jetman, preletio je Alpe u formaciji s dva aviona. Odijelo s krilima i mlaznim pogonom omogućilo je 51-godišnjaku da još jednom zadivi svijet svojim pothvatima

Švicarac Yves Rossy, poznat i kao Jetman, već je preletio La Manche, Grand Canyon, a skoro i Gibraltarski tjesnac. U svom zadnjem pothvatu 51-godišnji avanturist u odijelu s krilima preletio je švicarske Alpe u formaciji s dva aviona marke Albatross, piše Telegraph.

Odijelo s krilima koje je Rossy napravio teško je oko 60 kilograma, ima gotovo dva metra široka krila i četiri mlazna motora kojima postiže brzinu od oko 300 kilometara na sat. Preko švicarskih Alpa Rossy je preletio u formaciji s timom Breitling koji uglavnom izvodi zračne akrobacije u mlažnjacima.

Snimka Rossyjevog leta pokazuje kako iskače iz helikoptera u svom odijelu i zatim pali svoja četiri motora te ubrzava prije nego što se pridruži mlažnjacima u formaciji. Avanturist je zatim određivao smjer samo pokretima svog tijela te se savršeno poravnao uz dva Albatrossa pri brzini od oko 300 kilometara na sat.

Nakon desetak minuta leta u formaciji preko Alpa Rossy je isključio motore na svom odijelu i sigurno se padobranom spustio na tlo.

Bivši pilot Yves Rossy prvi je čovjek koji je letio u odijelu na mlazni pogon s krilima.  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više