OSTVARIO MU SE ŽIVOTNI SAN

Pijanist svirao Beethovena slonovima

29.11.2011 u 08:00

Bionic
Reading

Britanac Paul Barton odgurao je pijanino na planinu u Kanchanaburiju na Tajlandu kako bi svirao klasiku slonovima. Osim što se radilo o životnom snu ovog pedesetogodišnjaka, Barton namjerava na taj način skupiti dovoljno novca za novu električnu ogradu

Pedesetogodišnji Britanac Paul Barton slijepim slonovima na planini u Kanchanaburiju na Tajlandu odsvirao je Beethovenovu Patetičnu sonatu. Osim što mu je životni san bio svirati za slonove, Barton se nada da će time skupiti i dovoljno novca za novu električnu ogradu oko rezervata u kojem žive hendikepirani i povrijeđeni slonovi, piše Newslite.

'Bio je to rođendanski poklon koji sam si omogućio kad sam napunio 50 godina. Moja supruga i ja već mnogo godina radimo sa slijepim slonovima, pa sam mislio da bi im godilo čuti klasičnu glazbu. Sjeo sam za pijanino i razmislio što bih im mogao odsvirati i nakon što sam prolistao nekoliko zbirki skladbi ugledao sam Beethovenovu Patetičnu sonatu', rekao je Paul Barton koji već 16 godina sa suprugom živi na Tajlandu gdje se preselio kako bi bio bliže slonovima.

'Morao sam sâm dovući pijanino na planinu, a imam dosta problema s leđima, no htio sam se potruditi kako bih imao osjećaj da sam svladao osobni izazov', rekao je Barton i u šali dodao da su tipke klavira na kojem je svirao od plastike te da nijedan slon nije stradao za njegova sviranja na planini.