Funtime 110 KARATA

Žuti dijamant prodan za rekordnih 68 milijuna kuna

Najveći kruškoliki žuti dijamant od 110 karata, pronađen prošle godine u Južnoj Africi, bio je najvredniji predmet na aukciji u Sotheby'su, a obradila ga je njujorška tvrtka Cora International

Veliki žuti dijamant, poznat kao Sun-Drop Diamond (Žuta kap), prodan je na aukciji u Ženevi za 11,28 milijuna švicarskih franaka (oko 68 milijuna kuna) te je tom cijenom postavio svjetski rekord među dijamantima te vrste.

Najveći kruškoliki žuti dijamant na svijetu od 110 karata, pronađen prošle godine u Južnoj Africi, bio je najvredniji predmet na aukciji u Sotheby'su, a obradila ga je njujorška tvrtka Cora International, piše Telegraph. Vrijednost dijamanta uoči aukcije bila je procijenjena na 11 do 15 milijuna američkih dolara.

'Postigao je rekordnu cijenu za žuti dijamant, a to je upravo ono što smo i očekivali od tog spektakularnog dragog kamena', kazao je aukcionar David Bennett.

Spomenimo da je prošle godine u ovo vrijeme rijedak ružičasti dijamant postavio svjetski rekord nakon što je prodan za 29 milijuna funti (više od 250 milijuna kuna).
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više