IMITATOR I HEROJ

Pametni papagaj spasio živote novorođenih psića

11.11.2011 u 07:00

Bionic
Reading

Osamnaestogodišnji afrički sivi papagaj Sam probudio je svoju vlasnicu Suzannu Bolton usred noći. Nakon što ga je zbunjeno odnijela kat niže kako bi ga spremila u krletku, otkrila je da se njezina kuja Sally prerano porodila i da štenad bespomoćno leži na hladnom podu. Zahvaljujući Samu, Suzanna je uspjela spasiti živote pet od šest novorođenih njemačkih špiceva

Pametni afrički sivi papagaj Sam nedavno je postao heroj kad je usred noći odletio do svoje vlasnice Suzanne Bolton i probudio je imitacijom njezinog glasa. Vikao je da pođe s njim, piše The Citizen.

Pedesetpetogodišnja Suzanna koja živi u Darwenu u Velikoj Britaniji ostala je zbunjena jer se u osam godina koliko je Samova vlasnica njezin papagaj još nikad nije tako ponašao. Ustala je iz kreveta i ponijela Sama sa sobom kako bi ga spremila u krletku u prizemlju.

Kad je prolazila kroz kuhinju, Sam je ispustio mali krik i Suzanna je primijetila da se njezina kujica Sally prerano porodila te da njezini štenci bespomoćno leže na hladnom podu. Nažalost, jedno štene već je preminulo, no zahvaljujući papagaju Suzanna je uspjela spasiti četverogodišnju Sally te pet od šest novorođenih njemačkih špiceva.

'Da Sam nije došao po mene, vjerujem da se lako moglo dogoditi da Sally ostane bez ijednog štenca', rekla je Suzanna.

Suzanna Bolton kupila je Sama kad je imao deset godina i nije znao nijedan jezik osim Urdua. Danas Sam zna imitirati skoro sve članove Suzannine obitelji.

Gospođa Bolton nada se da će uspjeti udomiti špiceve kad budu dovoljno stari.

Afrički sivi papagaj Bobo