NOVI KVIZ U BOOKSI

Mislite da znate nešto o glazbi? Provjerite!

09.11.2011 u 13:19

Bionic
Reading

Gdje ide tramvaj broj dva iz Manceove pjesme, zbog kojeg je videospota Pepsi raskinuo ugovor s Madonnom, koja je točna adresa Bookse, mjesta gdje se održava glazbeni HNK, samo su neka od pitanja novog glazbenog kviza. Ako znate odgovore, ne propustite priliku prijaviti se, pokazati znanje i osvojiti knjigu, CD i kartu za koncert

Popularni pub kviz svojedobno pokrenut u zagrebačkoj Booksi vratio se na mjesto zločina, doduše u malo drukčijem izdanju.

Internetski Radio808, portal Ravnododna.com i klub Booksa organizirali su novu verziju pub kviza pod nazivom Hrvatski narodni kviz, HNK. Radi se o glazbenom kvizu koji je svoju premijeru doživio prije dva tjedna, a nastavak će dobiti ovog četvrtka na poznatom mjestu u Martićevoj 14d u 20 sati.

Voditeljici kviza Rei Hadžiosmanović (na klupskoj sceni poznatijoj kao DJ Rea) ovoga puta pridružit će se i poznati bloger i kvizaš Ribafish. Troje natjecatelja koji se biraju nasumičnim putem ima zadatak odgovoriti na 25 pitanja gdje je, osim znanja, važna i brzina jer se za odgovaranje natjecatelji prijavljuju po sistemu 'najbrži prst'. Na putu do nagrade (koju čine CD, knjiga i ulaznica za koncert) na raspolaganju im je i joker 'pitaj publiku'.

Rea daje nagradu pobjedniku Mateju

Najmlađi među natjecateljima, Matej Ivušić, odnio je prvu pobjedu u novom kvizu, a odnio je još i kartu za Fleet Foxes, knjigu 'Kako je bio rokenrol' i album Femija Kutija.

Oni koji se žele prijaviti za natjecanje u kvizu trebaju poslati ime, prezime i datum rođenja na hrvatskinarodnikviz@gmail.com najkasnije do srijede u 20 sati, ili mogu doći sat vremena prije početka kviza (a najkasnije do 19,30) u Booksu i prijaviti se na licu mjesta. Tko će se od svih prijavljenih osoba natjecati ovoga četvrtka u HNK-u, znat će se na samom početku kviza.

Prije nego što to učinite, provjerite svoje znanje i pokušajte odgovoriti na pitanja iz prethodnog kviza na: www.ravnododna.com.

Za razliku od dosadašnjeg popularnog Pub kviza koji se prvo održavao u Booksi, potom u prostorijama Hrvatskog društva informatičara u Ilici 45, a ponekad i na Strossu, i u kojem su sudjelovale ekipe od minimalno četiri člana, u ovoj ćete verziji biti prepušteni sebi i ljuto odmjeravati protivnike pred znatiželjnom publikom. No možda vas baš i privuče činjenica da ne morate dijeliti zasluge. U svakom slučaju, dođite i provjerite