ZNAKOVITI BROJEVI

Klub obožavatelja samta u potrazi za 'mesijom'

03.11.2011 u 09:50

Bionic
Reading

Njujorški Klub obožavatelja samta bacio se u potragu za djetetom koje će 11. studenog ove godine napuniti 11 godina – jer znakovit datum najviše sliči na rebrastu tkaninu koju toliko vole. Budući jedanaestogodišnjak postat će 'mesija' bizarnog kluba te sjesti na tron u središtu Manhattana odjeven u samt

Dijete koje će 11. studenog 2011. napuniti 11 godina postat će 'mesija' Kluba obožavatelja samta. Bizaran tekstilni klub trenutno je u potrazi za svojim odabranikom, a kad ga nađe postavit će ga na tron koji se nalazi u Manhattanu u New Yorku, piše News Limited.

Razlog zbog kojeg je 11. studenog toliko bitan Klubu obožavatelja samta glasi: najviše sliči rebrastoj tkanini koja ih toliko fascinira.

'To dijete je mesija samta. Nama je to vrlo slično potrazi za Dalaj-lamom', rekao je osnivač Kluba obožavatelja samta Miles Rohan

Bizarni klub već je primio nekoliko poziva od blizanaca iz Wisconsina koji će napuniti 11 godina na taj datum, no Klub traži dijete koje živi u New Yorku da bi moglo sjesti na tron tijekom njihovog najvažnijeg okupljanja. Tog dana članovi Kluba ponijet će svog 'mesiju' na ramenima do trona i svi će na sebi imati tri odjevna predmeta od samta.

Klub slavi dva posebna dana u godini – 1. siječnja i 11. studenog - a ima oko 250 članova.