PRAZNOVJERAN MILIJARDER

Najskuplji dom na svijetu neuseljen 'jer je proklet'

27.10.2011 u 13:43

Bionic
Reading

Najbogatiji čovjek u Indiji Mukesh Ambani možda se nikad neće useliti u Antillu – najskuplju kuću na svijetu, koja je koštala skoro dvije milijarde dolara, a ima 27 katova i tri platforme za slijetanje helikoptera – i to zbog praznovjerja

Indijski milijarder Mukesh Ambani nije zadovoljan time kako njegova zgrada sa 27 katova ispunjava principe drevne indijske arhitekture vastu shastre.

Osim što je sama gradnja najskuplje zgrade u privatnom vlasništvu u Mumbaiju bila kao šaka u oko stanovništvu koje dobrim dijelom živi u ruševnim predgrađima zarađujući oko dva dolara dnevno, činjenica da se Ambani i njegova obitelj na kraju možda neće ni useliti samo pogoršava mišljenje javnosti o najbogatijem čovjeku Indije, piše Daily Mail.

Vastu shastra su indijski principi arhitekture koji se bave slabo poznatim i još manje razumljivim spiritualnim odnosima pri gradnji neke kuće ili hrama. Mukesh Ambani odlučio je ne riskirati prokletstvo kad je saznao da njegov dom iz snova ne zadovoljava vastu shastru, pa još uvijek s obitelji živi u svojoj drugoj zgradi sa 14 katova na jugu Mumbaija.

Antillu Ambani posjećuje s prijateljima i u njoj organizira zabave, večere i gledanje filmova, no nikad ne ostaje spavati. Kako stvari stoje, čini se da će najskuplji dom na svijetu ostati prazan.