Funtime DIVOTE PRIRODE

Pogledajte podmuklog pingvina kako krade

  • Autor: tportal.hr
  • 19.10.2011 10:35:40
  • 19.10.2011 6:42:00

Gdje je Batman kad ga trebamo? Čini se da pingvini koji se bave kriminalom nisu samo izmišljeni likovi iz stripova, što se može vidjeti i u kratkom isječku iz BBC-jeve emisije 'Smrznuti svijet'

Još jedna internetska zvijezda je rođena – kradljivi pingvin iz BBC-jeve emisije 'Smrznuti svijet'.

Simpatična crno-bijela ptica pokazala je da ne treba imati vješte prste ili gipke noge da bi netko bio uspješan lopov. Gegajući kradljivac naučio nas je nekoliko najvažnijih lekcija kriminalne psihologije – dobro odabrano vrijeme i uklapanje u okolinu važniji su od brzine i vještine.

Kradljivi pingvin snimljen je na otoku Ross na Antarktiku. Simpatični lopov pribjegao je kraćem putu pri građenju gnijezda za svoje buduće potomke – ukrao je građevni materijal svom susjedu.

Dok su svi pingvini marljivo skupljali idealno kamenje za svoja gnijezda, crno-bijeli kradljivac poslužio se zbirkom svog susjeda. Svaki put kad se susjed udaljio u potrazi za sljedećim kamenom lopov je premjestio jedan iz njegovog u svoje gnijezdo, a nakon njegova povratka pravio se da gleda na drugu stranu.

Kako se radi o dokumentarcu koji će i djeca gledati, možete pretpostaviti da je nesretni marljivi susjed na kraju ulovio lopova na djelu i otjerao ga.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više