Funtime ODLAZAK SA STILOM

Pogledajte urnebesan otkaz uz pratnju trubača

  • Autor: tportal.hr
  • 17.10.2011 12:44:23
  • 17.10.2011 10:52:12

Upoznajte Joeyja iz Providencea – momka koji je radio tri i pol godine u hotelu da bi si platio školarinu i životne troškove. Joey je bio nezadovoljan svojim radnim mjestom pa je na kraju odlučio dati otkaz na vrlo specifičan način

Joey iz Providencea dao je otkaz, a podršku mu je pružio njegov limeni orkestar What cheer brigade. Joeyjevo objašnjenje za neobičan način na koji je dao otkaz jest da se radi o obliku protesta protiv loših radnih uvjeta te eksploatacije koja se navodno događa po hotelima širom SAD-a.

Joey je radio u hotelu tri i pol godine da bi mogao plaćati školarinu i životne troškove. Simpatični muzičar tvrdi da se u hotelskoj kuhinji zna dogoditi da se rade smjene od 10 do 16 sati koje počinju u pola šest ujutro, a osoblju je onemogućeno osnivanje i sudjelovanje u bilo kakvom obliku sindikata.

Iako hotelsko osoblje nije uspjelo natjerati vlasnike hotela da priznaju njihov sindikat, već samim organiziranjem i djelovanjem uspjeli su se ipak izboriti za nešto bolje uvjete tokom tri i pol godine, koliko je Joey proveo na svom radnom mjestu. Za njega je ta borba doživjela vrhunac otkazom uz limeni orkestar.

Joey je 'u zasjedi' dočekao svog šefa Jareda i predao mu papire kojima je dao otkaz, a nakon toga se hodnicima hotela zaorilo 'Ženi nam se Vukota' Zabranjenog pušenja. What cheer brigade nastupao je širom svijeta, između ostalog u Guči u Srbiji i na mađarskom festivalu Sziget, pa nije ni čudno da je Joeyjev otkaz popratio taj balkanski hit.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više