Funtime PAZI, OŠTAR JANJAC

Ovan Jack misli da je pas

  • Autor: tportal.hr
  • 28.9.2011 11:50:06
  • 28.9.2011 10:13:09

Alison Sinstadt iz Adderleyja ima farmu ovaca u pokrajini Shropshire. Njihovo stado čuvaju engleski špringer španijel Jessie i ovan Jack – koji misli da je pas

Alison Sinstadt i njezin partner Simon Sherwin posjeduju farmu u Adderleyju i trgovinu u Market Draytonu u britanskoj pokrajini Shropshire, imaju dvoje djece, devetogodišnjeg engleskog špringer španijela Jessieja i ovna Jacka – koji misli da je pas.

Alison je Jacka njegovala dok je bio janje, a njezina kuja Jessie razvila je posebnu naklonost prema zbunjenom ovnu. Zbog toga što je bio slab kad je bio mali Jack je živio s Alison i Simonom u kući, piše Daily Mail.

'Bio je vrlo malen, pa smo ga donijeli kući, posušili ga fenom i natjerali da pije mlijeko. Na kraju se sprijateljio s psom i počeo spavati s njim u njegovoj košari', kaže Alison.

Šestomjesečni ovan uopće ne razumije da nije pas – trči za bačenim štapom, ima svoju ogrlicu, penje se na stražnje noge i čak pokušava lajati.

'Jack posvuda prati Jessie i čak pokušava lajati. Radi nekakav smiješan napola 'bee', napola 'vau' zvuk koji svakog uvijek nasmije do suza', kaže Alison.

Jack je do te mjere uvjeren da je pas da umjesto da normalno provodi vrijeme s ovcama, on ih pokušava stjerati na jedno mjesto kao svaki drugi ovčar.

'Kad vodim Jessie u šetnju Jack me gnjavi dok i njemu ne stavim uzicu', kaže Alison.

Jedina stvar koju Jack radi koja je tipična za ovce je da jede travu. Veterinar i stručnjak za ovce David Howell kaže kako su ovce inteligentnije nego ljudi misle te da su sposobne naučiti nove stvari.

'Većina ovaca počet će se ponašati prirodno prije ili kasnije, no Jack očito više voli biti pas', rekao je veterinar Howell.


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više