KISELI USPJEH

Sedmogodišnjak ima najsmrdljivije tenisice

27.03.2009 u 10:42

Bionic
Reading

Američki je dječak već sa sedam godina osjetio miris uspjeha. U ovom slučaju doduše smrad, jer su upravo njegove tenisice na godišnjem natjecanju proglašene najsmrdljivijima

Zašto tjerati dijete na mukotrpno obrazovanje kad već kao sedmogodišnjak može zarađivati zahvaljujući smrdljivoj obući? Joshua Boothe potukao je do nogu konkurenciju u najsmrdljivijim nogama na 34. godišnjem natjecanju National Odor-Eaters Rotten Sneaker Contest u Vermontu.

Pogledajte prilog s natjecanja

Osim što je osvojio zlatnu medalju, plaćeni put u New York i godišnju zalihu spreja za noge, kući je ponio i ček na 2.500 dolara. Nije loše za smrdljive tenisice. Dječak iz američke države Utah ipak nije otkrio hoće li osvojenim novcem zamijeniti stare tenisice. Roditelji su sigurno ponosni na njegov uspjeh.

Nagrađene će tenisice biti pohranjene za buduće naraštaje u Kući smrada (Odor-Eater Hall of Fumes) u Montpelieru u Vermontu koji je proglašen 'glavnim svjetskim gradom trulih tenisica', piše BBC.

Na natjecanju su se skupili pobjednici sedam regionalnih natjecanja, od sedam do 15 godina. Prošetali su svoje tenisice pred sucima među kojima se našao NASA-in stručnjak za kemiju i profesor mirisa sa Sveučilišta Brown. Premda su stručni nosovi u obzir uzeli i stanje đonova, jezika, vezica i prednjeg dijela tenisica, presudan je bio smrad.