72 MILIJUNA GLEDATELJA

Kraljevsko vjenčanje u Guinnessovoj knjizi rekorda

17.09.2011 u 08:00

Bionic
Reading

Kraljevsko vjenčanje održano ovog proljeća ne samo da je bilo za pamćenje, već je crno na bijelo upisano u Guinnessovu knjigu rekorda

Prema najnovijem izdanju Guinnessove knjige rekorda, objavljenom u četvrtak, ceremoniju kraljevskog vjenčanja održanu 29. travnja u Westminsterskoj opatiji pratilo je online 72 milijuna gledatelja. Time je sudbonosno 'da' princa Williama i Kate Middleton dospjelo u rubriku 'Najviše live streamova za jedan događaj', prenosi Reuters.

Kao i prijašnja, i ovogodišnje izdanje Guinnessove knjige prepuno je svakakvih primjera nevjerojatnih i izvanrednih događaja, a Middleton, po novom poznata kao Vojvotkinja od Cambridgea, nije jedina plave krvi.

Chris Walton
, pjevačica iz Las Vegasa koja se naziva 'Vojvotkinja', ima najduže nokte na svijetu – po tri metra na svakoj ruci, čime je oduzela titulu prethodnici koja je rekord za najduže nokte držala deset godina.

Aevin Dugas
iz New Orleansa postavila je rekord za najveću prirodnu afro frizuru s promjerom od 1,2 metra. Tyson Turk postavio je 3.900 piercinga u sedam sati i 46 minuta na tijelo Chrisa Elliota, osvojivši tako titulu najvećeg broja piercinga u jednom tretmanu.

Osim kraljevskog para, u novom izdanju Guinnessove knjige našlo se još poznatih osoba. Lady Gaga osvojila je titulu celebrityja s najvećim brojem fanova na Twitteru - njih 11 milijuna svakodnevno prati pjevačicu. Također, njezina pjesma 'Poker Face' najviše se tjedana nalazila na listi najslušanijih pjesama u SAD-u. Singl Justina Biebera 'Baby' je sa 400 milijuna pregleda najpopularniji video na internetu.