Funtime MALA PUTNICA

Izgubljena mačka prešla 3.000 kilometara

  • Autor: tportal.hr
  • 15.9.2011 15:21:13
  • 15.9.2011 13:31:55

Mačka Willow ponovo je sa svojim vlasnicima u Boulderu u Coloradu nakon što je izbivala pet godina. U tih 260 tjedana mačka je prešla oko 3.000 kilometara, a nađena je na Manhattanu u New Yorku

Za vrijeme obnove doma obitelji Squire u Boulderu u Coloradu trobojna mačka Willow nestala je i nije se vratila. Sada – pet godina kasnije – Willow je nađena na Manhattanu u New Yorku i čim prođe veterinarski pregled, bit će na putu natrag u Colorado.

Nakon što je Willow prešla oko 3.000 kilometara zabrinuti Njujorčanin odnio ju je u sklonište za napuštene životinje. Prema izvještaju glasnogovornika njujorške organizacije za skrb nad napuštenim životinjama Animal Care & Control Richarda Gentlesa Willow je bila u odličnom stanju i očito nije sama prešla ogroman put od Bouldera do New Yorka.

'Mačka je u vrlo dobrom stanju, čak je i malo preuhranjena. Netko se očito brinuo za nju', rekao je glasnogovornik Animal Care & Controla Richard Gentles.

Zahvaljujući mikročipu u vratu mačke, djelatnici njujorškog skloništa za napuštene životinje odmah su našli njezine vlasnike u Coloradu – obitelj Squire. Willow bi se uskoro trebala ponovo naći u svom nekadašnjem domu gdje će je troje djece i dva pasa toplo dočekati.

'U našoj okolici ima mnogo kojota i sova. Lijepili smo plakate da je tražimo kad je nestala, no s vremenom smo izgubili nadu i pretpostavili da ju je pojela divlja životinja', rekao je vlasnik Chris Squires.

Gospođa Squires kaže kako je ostala potpuno zbunjena kad su joj javili da je Willow živa i zdrava, ali u New Yorku. Willow je nestala početkom 2007. kada su radnici na obnovi njihove kuće slučajno ostavili otvorena vrata.

'Djeca je jedva čekaju vidjeti, a još uvijek imamo i njenu božićnu čarapu', rekla je gospođa Squires.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više