Funtime ZADNJE KONAČIŠTE

Japanskom hotelu za mrtve posao cvate

  • Autor: tportal.hr
  • 14.9.2011 15:07:33
  • 14.9.2011 13:23:52

Zbog gužve u krematorijima u Japanu, Hisayoshi Teramura zadovoljno trlja ruke – njegov hotel Lastel u predgrađu Yokohame posluje svakim danom sve bolje. Naime, Lastel ima 18 ljesova s hlađenjem za mrtve koji moraju čekati na spaljivanje

Japan je poznat po neobičnim idejama, no hotel za mrtve zvuči čudnije nego što smo navikli. Hisayoshi Teramura otvorio je hotel Lastel koji iznajmljuje ljesove s hlađenjem za mrtve koji zbog gužvi moraju čekati na sprovod.

Osim što su pokojnici u Lastelu dobro zbrinuti, ožalošćeni ih mogu posjetiti u bilo koje doba dana i noći. Tijela preminulih su ohlađena i prebacuju se u prostor za posjet kroz poseban tunel kako ne bi došlo do promjene temperature.

Hotel Lastel nalazi se u predgrađu Yokohame i može ugostiti 18 pokojnika po cijeni od 12.000 jena (oko 850 kuna) po osobi dnevno. Budući da će broj mrtvih zbog baby booma rasti do 2040. godine, Hisayoshi Teramura se ne brine za pad posjećenosti, no predviđa skoru konkurenciju.

'Ponekad nam dolutaju gosti koji misle da se radi o 'ljubavnom hotelu', no odmah ih obavijestimo kako imamo samo vrlo hladne sobe', našalio se vlasnik Teramura.
Reb Stevenson posjećuje razne bizarne hotele
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više