LOŠE NAVIKE

Nema više pušenja za orangutanicu Shirley

13.09.2011 u 14:01

Bionic
Reading

Orangutanica Shirley jedan je od mnogih stanovnika zoološkog vrta u Johoru u Maleziji, no jedina koja ima vrlo lošu naviku – puši kad god dobije cigaretu od posjetitelja

Orangutanica Shirley koja živi u malezijskom zoološkom vrtu u Johoru stekla je lošu naviku pušenja jer su posjetitelji u njen životni prostor bacali neugašene cigarete. Malezijske vlasti nedavno su je zbog toga premjestile u drugi zoološki vrt.

Shirley trenutno nema kontakta ni s kim osim čuvarima koji joj donose hranu, a uskoro bi ponovo trebala putovati, no ovaj put u centar za divlje životinje na Borneu. Ravnatelj zoološkog vrta Ahmad Azhar Mohammed ne dozvoljava davanje cigareta Shirley jer, kaže, to nije normalno ponašanje za orangutana.

'Ne bih rekao da je ovisna, no možda postoji određena navika koju je stekla imitiranjem ljudi iz svoje okoline', rekao je.

Nije u potpunosti jasno kad je orangutanica počela pušiti, no nije jedina koja puši. Južnoafrički i ruski zoološki vrtovi također su zabilježili niz sličnih slučajeva.

Shirley inače ne pokazuje nikakve znakove manjka apetita, depresije i drugih zdravstvenih problema.