Funtime NAJNOVIJE IZ ŠVEDSKE

Pijani los zapeo na drvetu

  • Autor: tportal.hr
  • 8.9.2011 14:24:22
  • 8.9.2011 12:27:33

U Säröu južno od Gothenburga trenutno zriju jabuke na stablu u vrtu susjeda Pera Johanssona. Losovi obožavaju jabuke. Spoj tih dviju činjenice omogućio je svijetu da upozna pijanog losa koji je ostao zaglavljen na drvetu

Pijani los pokušao je dohvatiti još jednu jabuku na stablu, izgubio ravnotežu i ostao zaglavljen na drvetu. Rogatog veseljaka našao je Per Johansson kad je čuo zapomaganje alkoholizirane životinje iz susjedovog vrta u Säröu južno od Gothenburga u Švedskoj.

Johansson se taman vratio s posla kad je do njega kroz mrak i kišu stigao neobičan zvuk.

'Prvo sam mislio da se netko šali sa mnom. No onda sam otišao baciti pogled i imao sam što vidjeti. Los se zaglavio na stablu jabuke. Samo mu je jedna noga ostala na tlu', rekao je Per Johansson za novine The Local.

Johansson je nazvao policiju koja je poslala lovca, a on i susjedi su počeli rezati niže grane dok su čekali pomoć. Los je ostao zaglavljen dok na mjesto nezgode nisu stigli vatrogasci koji su uspjeli saviti stablo dovoljno da jadna životinja sklizne natrag na tlo.

Johansson smatra da je los bio poprilično pijan zbog prezrelih jabuka, što nije čudna pojava u Švedskoj tokom jeseni.

'Susjeda je prepoznala životinju koja se skoro sudarila s njezinim vozilom dan ranije. Bila je sigurna da je los pijan', kaže Johansson.

Nakon što su ga oslobodili los je ležao neko vrijeme u nesvijesti na tlu ispod jabuke. Ujutro je mamurna životinja napokon odlučila da joj je bilo dosta jabuka te se odšetala u nepoznatom smjeru.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više