MLADOST-LUDOST

Bizarni rekordi postavljeni u vrlo ranoj dobi

06.09.2011 u 10:00

Bionic
Reading

Neki su prohodali ranije od druge djece u svojoj generaciji, neki su ranije naučili čitati, a neki pisati. No ovi primjeri daleko su od uobičajenih malih stvari kojima se roditelji prave važni. Od najmlađe obitelji kaskadera preko najmlađeg strijelca na svijetu pa sve do najmlađeg surfera, radi se o bizarnim primjerima djece koja su postigla nešto posebno - bilo da se radi o dobroj, bilo lošoj stvari

Najmlađa baka

Dvadesetpetogodišnja rumunjska domaćica možda je najmlađa baka na svijetu. Britanski časopis The Sun piše da je Rifca Stanescu prvi put rodila kad je imala 12 godina.

Iako je Rifca pokušala objasniti svojoj kćeri Mariji sve negativne strane tako ranog poroda, na njenu žalost nije je poslušala pa je Marija rodila sina Iona kad je imala tek 11 godina.

Tako je Rifca Stanescu sa samo 23 godine postala baka.

'Sretna sam što sam baka, no željela sam bolji život za Mariju', rekla je Rifca.



Najmlađa motoristica koji vozi po zidu smrti

Neustrašiva obitelj Flores

Sedamnaestogodišnja Jaimi Tyrrell pridružila se grupi kaskadera nakon što je završila srednju školu pa sad s njima putuje po Velikoj Britaniji i ostatku Europe. Osim što je najmlađa osoba koja vozi motor po zidu smrti, nevjerojatno je to da Jaimi zapravo nema vozačku dozvolu, piše Oddee

Za svoj neobičan posao odabrala je umjetničko ime Jaimi Starr, a putuje s obiteljskim prijateljem Kenom Foxom koji predvodi grupu kaskadera. Tvrdi da joj nije žao zbog izbora karijere jer ju je uvijek privlačio život kaskadera.

Kad vozi motor po zidu smrti Jaimi mora postići brzinu od oko 70 kilometara na sat, a zbog otpora zraka ne smije nositi ni kacigu. Stalnom brzinom Jaimi se odupire gravitaciji koja bi je inače povukla sa zida deset metara široke cijevi po kojoj vozi na visini od oko šest metara.

Ako je Jaimi Tyrrell najmlađa motoristica koja vozi po zidu smrti, to djecu iz 'neustrašive obitelji Flores' svakako čini najmlađim motoristima koji voze po kugli smrti. Floresi su nedavno pokazali što znaju u emisiji America's Got Talent

Najmlađa stručnjakinja za sake

Desetogodišnja Akane Niikura iz Japana prošla je test na Institutu za posluživanje sakea te je tako postala najmlađa stručnjakinja za sake na svijetu

Iako čudi sama činjenica da je djevojčica postala stručnjak za alkoholno piće, još je čudnije to da je njezina mladost, tj. to što nema dovoljno godina da smije piti alkohol, ne sprečava da radi taj posao.

Naime, mlada Akane može dati svoje stručno mišljenje samo na temelju mirisa.

Desetogodišnja Akane Niikura sada savjetuje koja vrsta sakea ide uz koju hranu.

Najmlađi stručnjak u IT području

Marko Čalasan iz Skopja u Makedoniji postao je najmlađi certificirani administrator računalnih sustava kad je imao osam godina. Kako još nije završio treći razred osnovne škole kad je postigao svjetsku slavu, Marko nije razmišljao o tome koliko će zarađivati od svoje genijalnosti, već o nogometu s prijateljima i svim drugim stvarima o kojima razmišljaju osmogodišnjaci.

Genijalni Makedonac naučio je čitati i pisati s dvije godine i otada nije prestao raditi na računalu. Osim što je bio na televiziji, Marko je upoznao makedonskog premijera Nikolu Gruevskog koji mu je poklonio 15 računala za vježbu.

Markovi roditelji podučavaju IT, no kažu da žele svog sina poslati u inozemstvo u poseban institut za darovitu djecu jer takva institucija još ne postoji u Makedoniji. Marko planira kreirati svoj operativni sustav za računala – kad naraste.

Najmlađi strijelac na svijetu

Nije neka mudrost to da vatreno oružje nije za djecu jer čak ni u rukama odraslih ne čini previše dobra, no šestogodišnji Miko Andres s Filipina očito nije zainteresiran za uvriježeno mišljenje o svom omiljenom hobiju.

Najmlađi strijelac na svijetu ne samo da puca iz pištolja za zabavu, već se i natječe u brzopoteznom pucanju na poligonu.

'Miko je normalno dijete, kao i svako drugo. Voli društvo svojih godina i pohađa školu. Stalno bdijem nad njim i podsjećam ga da se bavi opasnim hobijem te da je sigurnost najvažnija', kaže Mikov otac.

Najmlađi surfer na svijetu

Jaylan Amor možda ima samo dvije godine i zapravo je tek nedavno naučio hodati, no kad su u pitanju daskanje po valovima i plivanje ništa mu nije strano.

Mali Jaylan provodi dane surfajući po valovima koji udaraju u obalu Brisbanea u Australiji i već je postao maskota nekoliko trgovina surferskom opremom.

Jaylanov otac pomaže svom sinu da se uspne na dasku, no onda mora plivati do obale, gdje ga nasmijani surfer čeka da ga ponovo isprati na sljedeći val.