Funtime LETEĆA UMJETNOST

Umjesto na platnu, slika na labuđem perju

  • Autor: K. D.
  • 25.3.2009 8:56:03
  • 25.3.2009 8:20:00

Uzeo je kist u ruke tek prije pet godina, a danas mu se svako djelo prodaje po cijeni od skoro 6.000 kuna. Sve bi bilo tek omanja senzacija da ovaj Velšanin slika na platnu. Ne, njemu se više sviđaju labuđa pera

Ian Davie skuplja labudovo perje pokraj svoga doma u Snowdoniji u Walesu, gdje se nalazi nacionalni park, te ih čisti i uređuje pincetom za svoje slikarske akrobacije. Naime, četrdesetčetverogodišnji Velšanin slika minijature na perju i, premda je prvi put kist uzeo u ruke tek prije pet godina, prodaje bez problema svoje uratke po cijeni od skoro 6.000 kuna.

Ian je prethodno radio sve i svašta. Bio je čuvar parka divljih životinja, radio je u marketingu i dizajnu, preparirao životinje i bavio se zemljoradnjom. 'Otkrio sam slikanje na platnu prije pet godina i shvatio da mi jako dobro ide. Tada sam otišao na Novi Zeland gdje sam upoznao svoju ženu Tracey i proučavao umjetnost pera novozelandskih urođenika Maora', priča Ian.

Nakon toga odjednom mu je sinulo da počne slikati na perima. Za to mu je trebao kist mikroskopski malog promjera koji ga je naposljetku i doveo do prve velike izložbe u velškom Muzeju moderne umjetnosti, a već su se i drugi počeli grabiti za njega, poput muzeja Nature and Art u Gloucestershireu.


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više