PERNATA BITKA

Masovna tučnjava jastucima usred Toronta

24.03.2009 u 12:00

Bionic
Reading

U Torontu je nedavno održana masovna tučnjava jastucima na jednom od gradskih trgova. Sudionici su se mlatili perjem protestirajući protiv privatizacije javnog prostora, a sve je to najava Međunarodnog dana tučnjave jastucima koje će se 4. travnja održati u 50-ak svjetskih gradova

Sedmi put u Torontu se na ulicama jastucima pomlatilo nekoliko stotina ljudi, neki željni zabave, neki željni izražavanja stavova, a neki kao podrška. Dundas Square bio je pun ljudi različite dobi koji su bili dobro upoznati s pravilima tučnjave.

Naime, sudionici ne smiju jastukom udariti drugu osobu ako nema također jastuk u ruci, kao ni osobe s kamerama i fotoaparatima. Jastuci moraju biti mekani, punjeni perjem i ne smiju se ostavljati na ulici.

Tučnjava u Torontu samo je uvod u Međunarodni dan tučnjave jastucima koji će se održati u 50-ak svjetskih gradova 4. travnja. Ako biste voljeli organizirati šoru u svom gradu, još uvijek nije kasno za prijavu. No možete se pridružiti susjedima u bliskim nam krajevima, primjerice Budimpešti i Györu u Mađarskoj, Parmi i Padovi u Italiji ili Beču u Austriji.