Funtime DOSTUPNO JAVNOSTI

Britanska vojska pokušala izbliza proučiti NLO

  • Autor: K. D.
  • 23.3.2009 11:33:44
  • 23.3.2009 11:00:00

Dokumenti vezani za svjedočanstva o NLO-u britanskog Ministarstva obrane koji su od jučer dostupni javnosti, otkrili su kako se vojska pokušala 1990. približiti jednom od neidentificiranih objekata koji se pojavio na škotskom nebu. Riječ je o definitivno najuvjerljivijem svjedočanstvu o NLO-u dosada

Priča o NLO-u u obliku dijamanta koji se 4. kolovoza 1990. pojavio na nebu iznad ceste A9 kod škotskog mjesta Calvinea postala je pravi hit među objavljenom dokumentacijom britanskog Ministarstva obrane vezano za vanzemaljske objekte, prenosi Telegraph. Očevici tvrde da se pored čudne letjelice mogla vidjeti i jedna veoma mala, za koju se sada ispostavilo da je tipa Harrier i da ju je inače koristila vojska.

NLO je lebdio u zraku oko desetak minuta, a za to vrijeme mala letjelica kružila je oko njega. Potom je brzo nestao u visinama.

Koliko je navedeni događaj bio bitan vojsci, govori i sada otkriveni podatak da je Ministarstvo obrane pripremilo obrambenu strategiju za medije u slučaju da novinari postani previše znatiželjni, piše Telegraph.

Dr. David Clarke
, profesor novinarstva i stručnjak za NLO-e, izjavio je da škotski izvještaj definitivno ima najveću težinu. 'To pokazuje prije svega činjenica da se Ministarstvo obrane mučilo oko toga što da odgovori javnosti. Nisu imali pojma o čemu se radi. Nisu čak ni za Harriere mogli reći otkuda su se stvorili. To je pravi misterij i uzeli su ga vrlo, vrlo ozbiljno.'

Godine 1992, pojavile su se glasine da Amerikanci rade na malom špijunskom zrakoplovu kodnog naziva Aurora. Neki pretpostavljaju da je tajnovita mala letjelica bila dio tajnog vojnog projekta.

Inače, među očevicima škotskog NLO-a iz 1990. ima i puno vojnih dužnosnika, policijskih službenika kao i pilota.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više