Funtime ZAMJENSKA OBITELJ

Tobolčar Joseph našao novi dom u ruksaku

  • Autor: tportal.hr
  • 10.8.2011 8:54:47
  • 9.8.2011 12:00:06

Napušteni tobolčar našao je novu obitelj u britanskom safari parku Longleatu na jugu Engleske. Čuvari parka brinu se o crvenovratom tobolčaru (Macropus rufogriseus) kojeg su nazvali Joseph i nose ga posvuda sa sobom u ruksaku

Nakon što su čuvari Safari parka Longleat našli napušteno mladunče crvenovratog tobolčara, uzeli su ga pod svoje okrilje i nazvali ga Joseph. Kako se radi o vrlo mladom primjerku, čuvari su Josepha odlučili unaokolo nositi u ruksaku koji služi kao zamjena za majčin topli i sigurni tobolac.

Troje čuvara nose malog tobolčara u smjenama, a neočekivano roditeljstvo trajat će im još deset mjeseci dok Joseph ne naraste dovoljno da se pridruži grupi od 30 tobolčara koja živi u parku.

'Ne znamo zašto ga je majka napustila. Bez intervencije bi sigurno uginuo. Na početku smo ga morali hraniti svaka dva sata, no sad već jede krutu hranu, a hranimo ga svaka četiri sata. Trebalo nam je neko vrijeme da se naviknemo na ruksak, ali sada ga već nosimo bez problema', rekla je čuvarica Beverley Evans.


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više