KOJA POPLAVA

Umjetnici kišom uništili kuću

08.08.2011 u 12:18

Bionic
Reading

Australska grupa umjetnika The Glue Society napravila je projekt po imenu 'I wish you hadn't asked' (Bilo bi mi draže da nisi pitao) – kuću u kojoj svake minute svakog dana cijeli mjesec pada kiša

Pretpostavljamo da je potpuno namještena kuća uništena vodom mala cijena za umjetnost. Barem tako misli grupa australskih umjetnika The Glue Society koja je napravila projekt po imenu 'I wish you hadn't asked'.

Umjetničko djelo grupe autora je kuća uništena 'kišom' koja je u njoj mjesec dana padala bez prestanka. The Glue Society potpuno namještenu kuću u kojoj se može živjeti pretvorio je u prostor u kojem je u jednoj minuti 'palo' oko 200 litara vode.

Nakon 30 dana neprekidne 'kiše' zidovi su navukli vlagu i počeli smrdjeti. Pokućstvo je počelo truliti, a većina unutrašnjosti je potpuno uništena.

Publika je u kabanicama istraživala unutrašnjost mokrog doma u kojem nitko ne živi.

'Radi se zapravo o trenutku u vezi kad nešto kažete ili napravite što se više ne može povući, pa odnos počne truliti. S vremenom kuća se pretvara u neugodno i neprijateljsko mjesto', rekao je tridesetjednogodišnji umjetnik i član grupe The Glue Society James Dive iz Sydneyja.

'I wish you hadn't asked' dobio je tri nagrade na festivalu Sculpture by the sea (Skulptura pokraj mora) u Aarhusu u Danskoj.