RASPRODAJA

Prodaje se... Cijeli grad

03.08.2011 u 08:00

Bionic
Reading

Svima kojima je dosadio život u velikom gradu mogu za manje od milijun dolara kupiti Scenic, gradić u Južnoj Dakoti

Za samo 800 tisuća dolara zainteresirani kupci mogu u svoje vlasništvo upisati cijeli jedan grad u Južnoj Dakoti. Gradić na nekadašnjem američkom Divljem zapaduzove se Scenic i u kompletu se prodaju gradska plesna dvorana, salun u koji su nekad zalazili kauboji, dva zatvora, željeznička postaju, dva potpuno prazna dućana i puno praznih stambenih zgrada.

Gradić ima samo deset stanovnika, a svi su uglavnom u obiteljskoj vezi s aktualnom vlasnicom grada. Gradić se prodaje jer je sadašnjoj vlasnici Twili Merrill dijagnosticiran karcinom, pa ona i njezina obitelj više ne mogu održavati grad.

Ovo nije prvi slučaj da se prodaje cijeli grad. Glumica Kim Basinger kupila je za 20 milijuna dolara prije nekoliko godina gradić Braselton u Georgiji, ali je bila prisiljena svoj gradić prodati nakon što su propali njezini planovi da Braselton pretvori u turističku atrakciju.
Možda bi loš ishod ove poslovne avanture Kim Basinger mogao biti upozorenje onima koji su eventualno poželjeli imati vlastiti poštanski broj.