Funtime SLUŽBENI DOKUMENT

S cjediljkom na glavi slikao se za vozačku

  • Autor: tportal.hr
  • 13.7.2011 16:03:43
  • 13.7.2011 15:14:02

Čini se da su cjedila za tjesteninu po novom prihvatljiva i politički korektna vjerska oprema za glavu u Austriji, barem ako se pita ministarstvo prometa

Tri godine nakon što je prvi put predao molbu za izdavanje vozačke dozvole, Austrijanac je konačno dobio svoj dokument. No na slici se vidi da dotični gospodin na glavi ima cjedilo za tjesteninu. Naime, vlast je donijela odluku da su kuhinjska pomagala prikladan vjerski dodatak za pastafarijance.

Poduzetnik Niko Alm rekao je za austrijsku novinsku agenciju da je ideju dobio nakon što je pročitao da je oprema za glavu na službenim fotografijama dozvoljena samo u vjerskim slučajevima.

Ateist je rekao da pripada Crkvi letećeg špageti čudovišta, bezbrižnoj vjeri čiji članovi se nazivaju pastafarijanci i čija je jedina dogma 'odbijanje svake dogme'.

Alm je poslao zahtjev za izdavanje vozačke dozvole zajedno s fotografijom s cjediljkom na glavi 2008. godine. Zahvaljujući tom pothvatu završio je na razgovoru kod psihologa koji je trebao ocijeniti je li mentalno sposoban za vožnju i, nakon tri godine čekanja, u džep je spremio novu vozačku dozvolu.

No tu ne prestaje njegova borba. Alm se odlučio boriti da pastafarijanizam postane i službena religija u Austriji. Aktivnosti Nike Alma možete pratiti na njegovom blogu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više