DAREDEVIL NA PAŠNJAKU

Slijepac spasio djevojci život

14.07.2011 u 09:00

Bionic
Reading

Rančer Keith Day cijeli život je skoro potpuno slijep, no kad je kroz nalete vjetra na svom posjedu u Coloradu čuo ženske krikove, nije ni trenutka oklijevao – krenuo je u potragu za osobom kojoj je trebala pomoć. Našao je maloljetnu Morgan Trujillo koja je pala s konja i udarila glavom te je odnio natrag do svoje kuće

Sedamnaestogodišnja Morgan Trujillo pomaže Keithu Dayju na ranču u okrugu Weld u Coloradu s bilo čim za što treba zdravi par očiju jer je on sam skoro potpuno slijep od rođenja. No kad je djevojka pala s konja dok je okupljala goveda i udarila glavom toliko jako da joj je lubanja napukla, Keith Day je bio taj koji je njoj pritekao u pomoć bez obzira na to što u najboljem slučaju vidi samo jedva prepoznatljive oblike stvari oko sebe.

Keith Day je čuo vrištanje kroz udare vjetra i krenuo prema djevojčinu jaukanju. Nakon nekoliko stotina metara oprezna hoda kroz polje i preko bodljikave žičane ograde, Keith Day stigao je do djevojke.

Kad je pronašao Morgan, prvo je provjerio ima li kakav prijelom, a zatim je uzeo na ruke, jer mobiteli nemaju signala na polju. Slijepi heroj nosio je mladu djevojku istim putem kojim je došao – kroz polje i preko bodljikave žice.

Bio je svjestan da nije najpametnije pomicati povrijeđenu osobu, no bilo ga je strah da je neće moći ponovo naći ako se vrati do kuće bez nje te da bi se mogla ugušiti ako joj lice završi u blatu. Morgan je kasnije prebačena u Medicinski centar sjevernog Colorada i sve će biti u redu s njom.

'Da me nije našao, možda ne bih sada bila živa', rekla je zahvalna sedamnaestogodišnjakinja Morgan Trujillo.