Funtime ZASLUŽENI ODMOR

Slonovima pripremili godišnji odmor s masažom

  • Autor: tportal.hr
  • 11.7.2011 15:00:16
  • 11.7.2011 14:12:47

Indijski slonovi koji inače žive u hinduističkom hramu u Kerali, bit će poslani na zasluženi jednomjesečni 'godišnji' odmor upotpunjen masažama i uljima za kupanje kako bi se mogli pošteno odmoriti od napornog rada

Krdo od 64 slonova uživat će sljedećih mjesec dana u golemim količinama hrane te se očekuje da nabace 300-tinjak kilograma. Slonovi borave u Krišninom hramu u indijskom mjestu Thrissur, a veterinar u hramu rekao je da su slonovi mjesecima hodali po najgorim mogućim putovima, živjeli od palmina lišća i banana i glumili počasne čuvare za mnogobrojnih festivala hrama.

Novi jednomjesečni spa i prehrambeni režim podrazumijeva posebnu vrstu riže, slanutka i kurkuma uz mješavinu multivitamina, tonika i minerala, sve pod nadzorom stručnjaka. Ovaj postupak 'pomlađivanja' trebao bi ih smiriti i opustiti prije nego što se opet prepuste gustom rasporedu nakon ljeta i događajima u kojima su glavna atrakcija.

Slonovski godišnji odmor, cjelokupan paket stoji preko 100.000 kuna. Hinduisti vjeruju da umirivanje boga-slona Ganeša uklanja prepreke u pružanju njegovim poklonicima mudrosti, razumnosti i moći. Zato je briga o slonovima u hramovima diljem Indije simbol ugleda, ali slonovi se nikad ne kupuju, već poklanjaju.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više