Funtime U RITMU SNJEŽNE GRUDE

Rasplesani papagaj zapanjio znanstvenike

  • Autor: tportal.hr
  • 6.7.2011 11:19:14
  • 6.7.2011 11:00:00

Znanstvenici s Instituta za neuroznanost u San Diegu ostali su zbunjeni kad su vidjeli snimke kakadua Snowballa jer papagaj posjeduje osjećaj za ritam, što se do sada smatralo nemogućim. Čini se da je vesela rasplesana ptica otvorila novu stranicu u proučavanju životinja

Tko još nije čuo za čuvenog papagaja Snowballa (Snježna Gruda) koji je svojim plesom na YouTubeu skupio milijune gledanja? Čini se da je odgovor na to pitanje – znanstvenici s Instituta za neuroznanost u San Diegu.

Kalifornijski neurolozi ostali su zaprepašteni snimkama Snowballa koji pleše uz 'Another one bites the dust' od grupe Queen jer je popularno mišljenje bilo kako životinje nemaju osjećaj za ritam, te da je čovjek jedini sposoban za ples. No, nakon ovog neobičnog otkrića znanstvenici su se bacili na daljnje istraživanje (satima su surfali YouTubeom) i došli do zaključka da iako čimpanze, psi i mačke nemaju osjećaj za ritam, oko 14 vrsta papagaja te jedna vrsta slona, potpuno su spremni za 'Ples sa zvijezdama'.

Kako im se poslije ostatak znanstvenog svijeta ne bi smijao, znanstvenici iz San Diega čak su ubrzavali i usporavali ritam glazbe na koju je trinaestogodišnji bijeli kakadu Snowball plesao kako bi bili sigurni da se stvarno radi o osjećaju za ritam. Pretpostavljamo da im je tijekom lutanja po YouTubeu za oko zapeo i kakadu Frostie koji se voli razbacivati na pjesme Raya Charlesa.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više