SVJETSKI PLIVAČI

'Supertate' – očevi i do stotinu djece

21.06.2011 u 13:59

Bionic
Reading

Na web stranici otvorenoj za djecu davatelja sperme otkriven je određen broj 'supertata' koji su mogući očevi desecima, a možda i stotinama djece, piše New York Post

Neprofitna organizacija Donor Sibling Registry traži i spaja djecu koja bi mogla imati iste očeve. Wendy Kramer, koja je pokrenula online registrator, rekla je da je jedan davatelj sperme iz Virginije otac 129 djece i da to možda nije konačna brojka. Od jednog drugog davatelja iz Bostona pronašli su 72 potomka

Budući da ne postoji ograničenje kolikom broju banaka muškarci smiju donirati spermu, oko 21 posto davatelja to čini u više banaka, objasnila je Kramer.

'Davatelji su provjereni i skriveni tako da se mogu odabrati najplodniji iz jednostavnog razloga što će do trudnoće najvjerojatnije dovesti oni s najvećim brojem najpokretnijih spermija', rekao je Albert Anouna, direktor Biogenetics and Sperm Bank u New Yorku.

Todd Whitehurst jedan je od davatelja sperme koji se povezao sa svojom djecom. Zna za njih devetero, ali vjeruje da bi ih moglo biti još. 45-godišnji biotehnolog koji se bavi medicinskim istraživanjima rekao je da je u vrijeme studija donirao spermu jednom tjedno otprilike tri godine jer je na klinici na Sveučilištu Stanford dobivao 50 dolara po dolasku. Jedan je biogenetičar zaključio da bi Whitehurst statistički mogao biti otac 42 do 60 djece.