ČUDOVIŠTA U RUPAMA

Dokazano postojanje gigantskih crva

16.03.2009 u 13:00

Bionic
Reading

Znanstvenici su nabasali na nešto za što tvrde da je dokaz postojanja prahistorijskih monstruozno velikih crva. U zaljevu Torbay na jugozapadu Engleske otkrivene su goleme rupe u zemlji stare 260 milijuna godina

Da giganski crvi ne pripadaju samo znanstvenoj fantastici gdje od njih bježe mladi Jediji ili se skrivaju pod površinom pustinjske planete Dine, pokazalo je otkriće ogromnih rupa u zemlji na jugozapadu Engleske. Znanstvenici tvrde da su stare 260 milijuna godina te da su u njima živjeli crvi duži od metra i širi od 15 centimetara

Na zasad još tajnoj lokaciji kod zaljeva Torbay u jugozapadnoj engleskoj pokrajini Devon stručnjaci analiziraju način života tih drevnih ogromnih čekinjavaca te tvrde da su izlazili na površinu samo kada bi se hranili.

'Otkriće je izvanredno. Suočeni smo s potpuno novom formom života', izjavio je entuzijastično dr. Kevin Page sa Sveučilišta u Plymouthu te zaključio da su bili nalik crvima iz kultne SF priče 'Dina - pustinjski planet'.

'Čudno, ali vrlo uzbudljivo', nadodao je znanstvenik otkrivši da su rupe nastale na kraju paleozoika, prije nego su došli dinosauri.

Rupe su nađene na sedimentnom tlu, za što se pretpostavlja da je bilo dno nekadašnje pustinjske oaze, točnije doline ili isušenog korita rijeke koje bi se punilo samo za vrijeme obilatih kiša.