GOSPA U SPRINGFIELDU

Desetometarski Kip majčinstva u Virginiji privukao vjernike

06.06.2011 u 14:06

Bionic
Reading

Američki umjetnik Michael Meredith bio je vrlo zadovoljan kad je napokon završio svoj Kip majčinstva. No nije imao pojma da će mu se ubrzo u vrtu gdje ga drži početi pojavljivati razni hodočasnici jer ih podsjeća na Djevicu Mariju

Razni prolaznici već izdaleka mogu vidjeti zlatnu glavu desetometarskog Kipa majčinstva u vrtu autora Michaela Mereditha. Mnogi očito odmah misle kako imaju viziju Djevice Marije jer umjetnik koji živi u Springfieldu u Virginiji ima mnogo posjetitelja koji se dolaze pokloniti ili kleknuti pred njegovo djelo.

Umjetnik kaže kako nije baš želio takvu vrstu pozornosti kada je završio svoju statuu od bronce sa zlatnom glavom. Zadnja stvar koju je očekivao je to da će mu se u vrtu skupljati vjernici koji se dolaze moliti.

'To nije kip Djevice Marije. Htio sam ljudima dati simbol ljubavi. Radi se o trudnoj ženi, a ja smatram da ne postoji jača ljubav od majčinske', rekao je pedesetšestogodišnji Michael Meredith.

Vjernici dolaze posjetiti umjetnikov vrt čak iz Teksasa, Minnesote i Arkansasa, no Michaelova supruga Erika nikome ne dopušta iskazivanje vjere pred njegovim kipom. Erika dopušta  samo fotografiranje i snimanje statue.

'Ovo nije crkva i nije mjesto za molitvu. Neće se dogoditi čudo i nitko neće ozdraviti. Društvena sam osoba, no ne želim da se ljudi mole u mom vrtu', kaže Erika Meredith.