Funtime BOCA IZ OLUPINE BRODA

Šampanjac prodan za rekordne 43 tisuće dolara

Boca šampanjca Veuve Clicquot izvučena iz broda potonulog u Baltiku u 19. stoljeću postavila je u petak svjetski rekord na dražbi šampanjaca u Finskoj jer je prodana za trideset tisuća eura

Riječ je o jednoj od dviju ponuđenih boca od 145 izvučenih iz potopljene škune s dva jarbola. Clicquot je na dražbi u Mariehamnu prodan internetskom ponuđaču iz Singapura koji se prije toga živahno nadmetao s američkim potencijalnim kupcem.

Druga boca šampanjca Juglar, proizvođača koji je prestao raditi početkom 19. stoljeća, na dražbi je otišla za 24 tisuće eura.

'Danas je povijesni dan, dogodila se sjajna stvar u svijetu vina', rekao je John Kapon, direktor newyorške dražbovne kuće Acker Merrall & Condit.

'Azija i Amerika nadmetale su se ovdje u Europi i postavljen je novi svjetski rekord, to je dokaz globalizacije vinskoga tržišta, a ovo je tek početak', dodaje se u njegovu priopćenju.

Prethodni rekordni iznos postignut za šampanjac bio je 42 tisuće dolara za Dom Perignon Rose iz 1959. koji je prodan 2008. godine, rekao je Kapon.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više