Funtime MASNO ALI SLASNO

Kuhar napravio najskuplji kebab na svijetu

  • Autor: tportal.hr
  • 3.6.2011 12:33:13
  • 3.6.2011 11:53:53

Kako bi prikladno proslavio skorašnje lansiranje emisije 'The great food truck race', britanski kanal specijaliziran za hranu - The food network UK – napravio je najskuplji kebab na svijetu. 'Kralj kebaba', kako ga je nazvao njegov tvorac Andy Bates, košta nevjerojatnih 6.300 kuna

Najskuplji kebab na svijetu sad košta oko 6.300 kuna, a stvorio ga je kuhar Andy Bates. 'Kralj kebaba', kako ga je nazvao njegov tvorac, nastao je kako bi se njime obilježilo lansiranje britanske inačice emisije The great food truck race.

Najskuplji kebab u sebi ima janjetinu s Pireneja, kruh napravljen sa šafranom te jestivim zlatnim listićima.

'Potrajalo je dok nismo nabavili najbolje moguće sastojke kojima smo osigurali da ovaj kebab bude najekskluzivniji na svijetu, no svaka minuta bila mi je pravo zadovoljstvo', rekao je tvorac 'kralja kebaba' i kuhar Andy Bates.

Naravno, s takvom cijenom nitko neće moći ući u obližnju pečenjaru i naručiti 'kralja kebaba', a s obzirom na sastojke, većina nas neće ga moći napraviti ni u domaćoj radinosti.

'Ulična hrana u zadnje vrijeme počela se pretvarati u visokokvalitetne obroke za gurmane. Emisija 'The great food truck race' slavi taj trend, pa smo mislili da je prikladno da je lansiramo tako da pokažemo gledateljima da i kebab koji svaki dan jedu može biti poslastica', rekao je generalni direktor kanala Food Network UK Nick Thorogood.'Kralj kebaba':

- kruh bez kvasca sa šafranom
- mikrogrbaštica i zelena salata
- metvica sa šampanjcem i jogurt od krastavaca
- umak od najskuplje čili papričice
- mlijekom hranjeno janje s Pireneja
- jestivi zlatni listići
- rajčice 'ceour de beouf' i origano
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više