ZNOJ KAO ZAČIN

Tofu s okusom Georgea Clooneyja

13.03.2009 u 08:00

Bionic
Reading

Da je svako jelo bolje uz dodatak začina, i nije neka novost. No, jeste li razmišljali o Georgeu Clooneyju na tanjuru i tome kakvog bi okusa bio seksi glumac?

U nastojanju da što veći broj ljudi nagovore na konzumiranje zdravog tofua, aktivisti organizacije za prava životinja PETA došli su na radikalnu ideju – namirnicu će začiniti Georgeovim znojem. Prije nekog vremena domogli su se ručnika kojim se glumac brisao prilikom tjelovježbe u jednoj vašingtonskoj teretani. Kako su borci za prava životinja ujedno i veliki obožavatelji Clooneyja, otprije poznatog 'svinjoljupca', zaključili su da bi njegov znoj uvelike doprinio popularizaciji tofua.

Predsjednica PETA-e Ingrid Newkirk Georgeu se obratila pismom u kojemu objašnjava da bi takav tofu 'poštedio živote mnogih životinja' te nastavila da je postupak sličan 'spravljanju umjetne pileće arome kod instant umaka' .

Newkirk je za proizvod smislila i ime CloFu i predložila da bi se, za početak, mogao posluživati na domjencima, prenosi washingtonpost.com. Clooney je posredstvom svojih agenata šaljivo poručio da je 'kao sisavac, uvrijeđen', no hoće li omekšati i staviti se na pladanj, vrijeme će pokazati.