ALIEN VS. PREDATOR

Krokodil u hipu smazao morskog psa

12.03.2009 u 14:40

Bionic
Reading

U borbi koja je nalikovala onoj Aliena i Predatora, gladni je krokodil u hipu smazao omanjeg morskog psa samo metar-dva od ribarske brodice dok su ribari s broda zaprepašteno promatrali nesvakidašnji prizor

Četiri i pol metra dug morski krokodil uhvatio je morskog psa u neposrednoj blizini brodice u Wildman Riveru, istočno od Darwina, glavnog grada australskog Sjevernog teritorija.

'Nije bilo previše zvukova. Čuli smo samo neko drobljenje', rekao je Craig Van Lawick koji se nalazio na brodu, piše Telegraph. Dodao je da nije siguran o kojoj se vrsti morskog psa radilo jer se sve prebrzo odigralo.

Krokodili su u Australiji već više puta uhvaćeni kako se goste morskim psima. Prošle su godine fotografirali dva i pol metra dugog krokodila kako izvlači morskog psa na obalu da bi ga dokrajčio.

Morski je krokodil (Crocodylus porosus) najveća živuća vrsta među krokodilima i gmazovima, a stanište su pronašli diljem jugoistočne Azije, sjeverne Australije i okolnih voda. Također se ubraja među najagresivnije predatore na svijetu, a mogu narasti do sedam metara i težiti više od tone.