GLAVA U VREĆI

Dizajneri smislili novi način za spavanje na poslu

30.05.2011 u 08:00

Bionic
Reading

Međunarodna tvrtka koja se bavi arhitekturom i dizajnom, Kawamura-Ganjavian, nije prvo mjesto na kojem biste očekivali da će se pojaviti ideja poput Noja – vreće za spavanje koja se stavlja samo na glavu

Tvrtka koja zapošljava arhitekte i dizajnere nedavno je osmislila nešto što je definirala kao 'džepni jastuk za drijemanje', a dala mu je ime Noj. Pretpostavljamo da je bizarni jastuk dobio ime po tome što nojevi ponekad zabijaju glavu u pijesak.

Iz tvrtke Kawamura-Ganjavian kažu da se trendovi radnih navika stalno mijenjaju te da ljudi provode sve više vremena na poslu, čak i kad ne rade. U tu svrhu su dizajneri osmislili predmet za koji misle da bi mogao omogućiti ljudima da se lakše odmore dok su na radnom mjestu.

Noj bi vam, prema njegovim stvarateljima, trebao zamijeniti krevet, jastuk i pokrivač dok ste na poslu, pružajući toplinu i dobar odmor u slučaju da poželite nakratko odrijemati. Sve što trebate napraviti je gurnuti glavu i ruke u vrećasti jastuk i moći ćete se odmoriti bez napuštanja svog radnog mjesta.