ATEISTI IMAJU RJEŠENJE

Još 24 sata do sudnjeg dana! Što s kućnim ljubimcima?

20.05.2011 u 08:00

Bionic
Reading

Prema izjavama Harolda Campinga sudnji dan će nastupiti u subotu, 21. svibnja. Organizacije poput Eternal Earth-Bound Pets i Post-Rapture Care Registry ne spore se s onima koji u to vjeruju, već ih pitaju vrlo jednostavno pitanje – što će biti s njihovim ljubimcima kad uziđu u raj

Čini se kako čak ni apokalipsa ne može zaustaviti poduzetnički duh. Nakon najava o smaku svijeta koji bi se trebao dogoditi 21. svibnja pojavile su se mnoge agencije koje su voljne zbrinuti ljubimce vjernika koji će navodno napustiti Zemlju i otići u raj.

Postapokaliptične agencije za zbrinjavanje ljubimaca koji pripadaju predanim kršćanima su Eternal Earth-Bound Pets i Post-Rapture Pet Care Registry. Iako su se mnoge takve agencije na internetu pojavile kao šala na račun onih koji vjeruju da se bliži sudnji dan, ove dvije tvrtke vrlo su ozbiljne u vezi svoje ponude.

'Posvetili ste život Isusu. Znate da ste spašeni. No što će se dogoditi vašem ljubimcu kad napustite ovaj svijet? Eternal Earth-Bound Pets je ovdje kako se vi ne biste morali o tome brinuti', glasi reklama jedne od agencija.

Djelatnici agencije Eternal Earth-Bound Pets su svi ateisti koji vole životinje, a nude svoje usluge u 26 od 50 saveznih država SAD-a. Svi djelatnici također su prošli detaljan psihološki test kako bi njihovi poslodavci bili sigurni da su zaposlili etične ljubitelje životinja koji nemaju kriminalnu prošlost te već imaju iskustva u radu sa životinjama.

Budući da su svi djelatnici ateisti, oni koji vjeruju da će uskoro otići u raj mogu biti sigurni kako će njihovi ljubimci sigurno biti zbrinuti i nakon njihova uzlaska. Ovi 'dobri nevjernici' unutar 24 sata od početka sudnjeg dana posjetit će sve domove na listi i preuzeti brigu o ljubimcima koji će ostati sami.

S obzirom na to da novac nakon apokalipse više neće biti važan, cijena skrbi za ljubimce kršćana je prava sitnica – 135 dolara za jednu te 20 dolara za svaku životinju nakon prve. Vjernici moraju platiti unaprijed, no nema gornje granice na količinu vremena koju žele kupiti za skrb svojih ljubimaca.

Osnivač agencije Bart Centre kaže kako su do sada primili 250 klijenata, a 8.000 ateista se ponudilo kao pomoć pri zbrinjavanju 'napuštenih' životinja. Na području četiriju saveznih država njegova agencija čak nudi i brigu o velikim životinjama poput konja, magaraca, deva i ljama.

'Moji zaposlenici su vrlo čvrsti u svom uvjerenju da Boga nema, pa sam siguran da će ostati na Zemlji i brinuti se o životinjama. Nema sumnje da su svi prokleti', rekao je Bart Centre.

Dok Eternal Earth-Bound Pets unosi određeni ton ironije u cijelu priču o smaku svijeta, Post-Rapture Pet Care Registry je popis svih ljubimaca koji će ostati bez gospodara u slučaju sudnjeg dana te podsjeća mnoge vlasnike ljubimaca koliko je lakše spašavanje životinja moglo biti da je takav registar postojao nakon udara uragana Katrine

Jedna od utemeljiteljica popisa ljubimaca koji bi mogli ostati bez vlasnika nakon apokalipse kaže kako je na ideju došla kad joj je prijateljica u povjerenju rekla da se brine što će biti s njezinim ljubimcem ako ode u raj. Njezina agencija uvjerava vjernike da je većina čovječanstva 'prokleta' te da nema razloga za brigu, jer će se život nastaviti gotovo isto kao i prije sudnjeg dana.

Sve neophodne informacije o životinjama pohranjene su na serverima koji nisu u blizini osjetljivih lokacija poput vojnih baza. Dakle, otišli vjernici u raj ili ne, njihove će životinje biti na sigurnom.

'Ne mislim da iskorištavamo ljude. Gledam na to kao ponudu koja se pojavila s potražnjom', komentirao je Bart Centre kad su ga pitali misli li da iskorištava vjeru za svoj profit.