Funtime BRITANSKI OSCAR ZA IGRE

Super Mario Galaxy najbolja igra u 2008.

  • Autor: A. S.
  • 11.3.2009 15:11:37
  • 11.3.2009 15:00:00

U londonskom Hiltonu dodijeljene su konačno i Bafta Game Awards za najbolje videoigre. Najprestižniju među nagradama Bafta osvojio je Super Mario Galaxy na igraćoj konzoli Wii, a najviše je nagrada osvojio Call of Duty 4: Modern Warfare, prošlogodišnja hit-pucačina

Osim filmovima i televiziji, Britanska akademija filmske i televizijske umjetnosti godišnje nagrade dodjeljuje i interaktivnim medijima, pa tako i videoigrama. Ovogodišnji pobjednik po broju nagrada svakako je pucačina na temu Drugog svjetskog rata Call of Duty 4: Modern Warfare (Xbox 360, PS3, PC), koja je trijumfirala u kategoriji najbolje igre prema glasovima publike te u kategoriji igrivosti, priče i likova.

Međutim, najvažniju je nagradu odnio legendarni Super Mario Galaxy, stari lik u novoj verziji za Wii platformu, za najbolju igru u 2008. godini. Premda je igra predstavljena u rujnu 2007. godine, do danas je prodana u preko osam milijuna primjeraka i očito zaslužuje britanskog Oscara, prenosi Guardian.

Nagradu za umjetničko dostignuće odnijela je igra za PlayStation 3 Little Big Planet, a za tehničko dostignuće igra Spore (PC, Mac). Cjeloviti popis dobitnika nagrade Bafta možete pogledati ovdje.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više