SUDAR SVJETOVA

Kako bi Facebook izgledao kao offline društvena mreža?

16.05.2011 u 14:09

Bionic
Reading

Kako bi naši postupci na internetu izgledali kada bismo ih precrtali u 'offline' okruženje? Pogledajte video pa probajte posjetiti Facebook i vidjeti je li vam se promijenila perspektiva

Korisnici Facebooka često zaborave na manjak privatnosti. Često ćete tako na nečijem profilu naletjeti na razne pikanterije iz privatnih života koje niste ni očekivali. Već su legendarne promjene statusa ljubavne veze, a čak su i filmovi snimani s temom 'It's Complicated'.

Unatoč čestim informacijama o manjku privatnosti na društvenim mrežama, mnogi korisnici uopće ne mare o problemima sigurnosti na internetu, a kamoli na 'dragom' Facebooku.

No kada biste stali u stranu i povukli analogiju između internetskog sučelja Facebooka i stvarnog razgovora uživo nepoznatih ljudi, možda biste postali i oprezniji ili biste se barem zamislili. Kako bi naši postupci na internetu izgledali kada bismo ih precrtali u 'offline' okruženje? Baš takav duhovit tekst osmislili su i proveli autori komičarskog australskog showa 'Hungry Beast'.